Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern del Consell Comarcal vol matisar les declaracions de Joan Raventós

Davant les declaracions del Diputat de CiU, Joan Raventós, en què tergiversa diversos temes relacionats amb l’organització i la planificació territorials de l’Alt Penedès, la Presidència del Consell Comarcal vol puntualitzar alguns aspectes.

<p align="left">A trav&eacute;s d&rsquo;un comunicat la presid&egrave;ncia del Consell Comarcal considera que respecte a les dificultats que s&rsquo;han afegit per poder tirar endavant la Vegueria del Pened&egrave;s, l&rsquo;acord entre el President del Govern i el President de CiU, consagra un nou problema: la interpretació que es pot fer del punt 91.4 del projecte d&rsquo;Estatut. Aquest punt modifica l&rsquo;acord del Parlament de Catalunya en introduir un nou concepte: la relació entre Vegueries i Províncies, que es pot entendre de manera que els &agrave;mbits d&rsquo;una Vegueria no podran excedir els d&rsquo;una Província.

Pel que fa al Pla Director Territorial de l&rsquo;Alt Pened&egrave;s, en el comunicat s&rsquo;apunta que per primera vegada hi ha sobre la taula un Avantprojecte de Pla, el qual, despr&eacute;s de rebre totes les correccions que calgui, esdevindr&agrave; un Projecte per ser acceptat o rebutjat per la comarca. Aix&ograve; no havia passat fins ara, ja que en l&rsquo;anterior legislatura va ser impossible que la Generalitat i el Consell Comarcal presentessin una proposta com cal. En l&rsquo;actual legislatura, la Generalitat va encarregar l&rsquo;elaboració de l&rsquo;avantprojecte a un equip de persones que en part ja havien participat en l&rsquo;Estudi del Paisatge a proposta de l&rsquo;antic govern, i que han participat en el Pla de Sostenibilitat d&rsquo;un grup de municipis de la comarca.

Des de la Presid&egrave;ncia del Consell Comarcal i els grups que li donen suport, es vol tirar endavant el Pla Director Territorial amb el major consens possible, ja que, si no som capa&ccedil;os de planificar la nostra comarca, entrarem de ple en la planificació territorial de la Regió Metropolitana de Barcelona. L&ograve;gicament, el Pla Director Territorial de l&rsquo;Alt Pened&egrave;s ha de comptar amb el m&agrave;xim acord dels Ajuntaments i de les forces socials de la comarca, per la qual cosa demanen des del govern comarcal propostes i no desqualificacions.

Des del Consell Comarcal, refermen la petició als Diputats al Parlament de Catalunya que facin una proposta clara de Vegueria al Parlament, i refermen la petició als diversos grups polítics i socials que facin propostes positives a l&rsquo;Avantprojecte de Pla Director Territorial que ajudin a l&rsquo;ordenació i l&rsquo;equilibri de la comarca.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">&nbsp;

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: