Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Videt`06 omple d`art Vilafranca

Diverses videoinstal.lacions i espectacles s`han vist pels carrers de la vila i dins la mostra de Videoart de Vilafranca

El mercat de la carn es va transformar ahir en escenari d’una peça teatral. L’actriu vilafranquina Clara cols va representar l’espectacle Súper, una reflexió sobre la perfecció. Aquest espectacle s’inclou dins Videt 06, la mostra de videoart a Vilafranca.

Clara cols va oferir ahir l’espectacle Súper i ho va fer al mercat de la carn. Súper és un espectacle teatral, que combina la dansa i el teatre per parar-nos de la perfecció, del què volem ser, de la necessitat de ser perfectes, de la necessitat que sovint té la gent de fer-nos perfectes i de la impossibilitat d’aconseguir aquesta fita. En definitiva l’exigència de ser perfectes.

La Música i el monòleg són els instruments a partir dels quals es desgranen aquests conceptes.

L’escenari escollit pretenia posar en contacte l’art, el teatre, la dansa, i la qüotidianitat i què millor que portar-lo al carrer i en un lloc de pas.

Aquest espectacle s’inclou en la programació de VIDET’06, la mostra de videoart a Vilafranca. vide’t la mostra de viodeoart a Vilafranca.

Fina Olivar i Svein Thorrisson mostren aquests dies, la seva proposta a la Palma XII. La instal·lació titulada "Tejido lumínico" es configura a partir de tres peces que expliquen la mitologia nòrdica. Svein Thorrisson, islandès va transportar aquesta història mitològica a Fina Olivar, artista plàstica que treballa en base als teixits

Fina Olivar treballa amb la construcció de teixits, ja sigui amb fils, altres teixits o pintura.

Aquesta instal.lació concretament fa referència l’aurora boreal. Els colors i teixits remeten a aquest fenomen producte de la incidència de la llum en la matèria còsmica.

Aquesta proposta, molt més material i menys audiovisual també s’inscriu a videt, la mostra de videoart a Vilafranca que començava ahir i finalitzarà el proper 28 de gener.

I una altra de les propostes que ens acostava ahir Videt 2006 és el projecte de veoteve d’àngel Corral. Una canal de televisió alternatiu que emet els seus programas a través de la distribució en dvd’s. Aquesta proposta es va poder veure un establiment d’electrodomèstics.

àngel Corral és l’artista que proposa aquest nou canal televisiu. Veotevé es presenta com un televisió que vol establir una comunicació bilateral. Els programes de veoteve, molts d’ells basats en propostes artístiques, proposen una programació diferent i allunyada del què es veu a través d’aquest mitjà. El sistema d’emissió també és força diferent, ja que es realitza a partir de la distribució de dvd’s.

Aquesta videoinstal.lació es podia veure ahir en una cèntrica botiga d’electrodomèstics. Molts curiosos van apropar-se fins aquesta proposta i de fet aquest és un dels objectius de Videt: portar el videoart i l’art en definitiva al carrer.

El projecte de veotevé va iniciar-se l’any 2001 i actualment emet programes culturals i properament produirà una telenovela basada en el reflex que emet la pantalla del televisor apagat en diverses llars.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: