Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avinyonet ha acollit una reunió d’un dels grups de treball del Congrés del Món Rural, per parlar sob

Les conclusions d`aquesta reunió de treball s`hauran de presentar al mes de març en l`assemblea territorial que es farà a finals de març a Banyoles

El mon rural està canviant, i per tal de reflectir aquesta realitat i estudiar mesures per tal d’adaptar-lo al moment actual, s’ha posat en marxa el Congrés del món rural de Catalunya. Dins d’aquest congrés hi ha diverses qüestions a tractar com ara el repte del diàleg món rural/món urbà; el repte de la competitivitat: el repte de la sostenibilitat; el repte de la vertebració social; i el repte institucional. En aquests marcs de treball, s’han estructurat diversos grups de treball, que se centren en qüestions més concretes; així dins del primer apartat que és el repte del diàleg entre el món rural i el món urbà; aquest matí s’ha reunit a Avinyonet el grup de treball que tracta del finançament municipal, englobat dins de la ponència "Desenvolupament rural i local".

La trobada ha comptat amb la participació de diversos tècnics i representants d’ajuntaments, i entre ells hi havia l’alcalde d’Avinyonet, Joan Marcé que actuava també com a amfitrió. Marcé per exemple ha comentat a la premsa que la voluntat és presentar propostes per assolir un millor finançament dels municipis, sobre tot tenint en compte que les realitats dels municipis petits i rurals han canviat força darrerament, ja que cada cop hi ha més gent que viu en els municipis rurals que no viu directament del camp. Pel que fa a la nostra comarca, Marcé comentava que el Pla Director marca unes línies generals sobre tot de desenvolupament urbanístic, però que cal veure que passa després amb els serveis.

De fet aquesta és una més de les diverses trobades que els grups de treball van fent arreu de Catalunya per tal de parlar dels diferents àmbits. Després les conclusions d’aquestes trobades s’han de presentar en les diferents assemblees territorials. En el cas de la que es feia avui a Avinyonet, les seves conclusions s’han de presentar el mes de març a Banyoles.

Cal dir també que Vilafranca acollirà el 24 de març la presentació de les conclusions de la ponència sobre "El clúster català de la indústria agroalimentària".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: