Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els veïns de la plaça Milà i Fontanals arriben a un acord amb l`ajuntament

La pol.lèmica ha acabat amb el compromís de conservar cinc dels nou pins ubicats en aquest espai

Finalment els veïns de la plaça Milà i Fontanals i l’ajuntament han arribat a una entesa pel què fa a la remodelació d’aquest espai. Després de la ronda de reunions informatives que el consistori ha mantingut amb els veïns de la zona, amb les associacions de veïns en general i amb tots els grups polítics s’ ha posat de relleu que el projecte que es portarà a terme és un model adequat a les necessitats i expectatives de la major part de veïns afectats i tampoc cap grup polític ha posat objecció a les obres. Tot i així les al·legacions a aquest projecte es podran presentar fins dilluns, i de moment se n’han fet arribar tres que apunten la necessitat de crear un aparcament a la zona i la conservació de l’arbrat original.

El regidor d’urbanisme, Josep Colomer, va explicar als veïns que el Planejament Urbanístic ja preveu un aparcament d’iniciativa privada i que s’ha fet un esforç que permetrà conservar 5 pins de la plaça Milà i Fontanals i la totalitat de l’arbrat de la plaça Pau Milà. A més a més la zona verda es mantindrà amb noves espècies com tarongers, mèlies i moreres.

Colomer, va explicar als veïns, que els arbres que no es podran conservar són els 4 pins que es troben al nivell més aixecat de la plaça, perquè serà impossible mantenir-los quan la plaça s’aplani.

D’altra banda el regidor va manifestar que alguns punts de les al·legacions presentades es podran tenir en compte i seran estudiats pels tècnics, que valoraran la seva possible viabilitat.

Les parts implicades en la reunió però van manifestar ahir el bon procés de comunicació que s’ha acabat establint per aquesta problemàtica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: