Dissabte, 6 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC ha decidit donar suport a la moció de censura de CiU però amb condicions

Aquest vespre s’ha celebrat l’anunciada assemblea local de militants i simpatitzants d’ERC a Vilafranca en la que s’havia de decidir si donar suport o no a una moció de censura

El regidor Pep Quelart ha exposat a l’assemblea un informe explicant la seva experiència en els dos darrers anys i la situació actual amb la possibilitat de la moció, després que la CUP decidís donar-hi suport. També s’ha valorat el canvi d’alcalde de la setmana passada per part del PSC. Finalment l’assemblea republicana ha decidit donar el vist i plau perquè el seu regidor assumeixi la signatura de la moció. Els vots favorables a signar una moció de censura han estat el 61% , mentre que el  34% ha votat que no i hi ha hagut un  5% de vots en blanc. Les prioritats que condicionen el suport a la moció són tres. D’una banda l’impuls de la Vegueria Penedès, en segon lloc un pla de xoc per combatre la crisi, amb ajudes a les famílies o la potenciació de polítiques d’ocupació amb criteri de valor afegit o un pla anti fractura digital. El tercer punt prioritari respon a aspectes de via pública i infraestrcutures.  Entre d’altres l’execució urgent del segon ambulatori, la segona biblioteca municipal, la rectificació de les direccions del carrer Santa Clara o la municipalització de l’escola de música.

Aquests aspectes poden ser assumits, probablement per CiU. Ara bé la segona condició d’ERC per signar la moció és que Pere Regull garanteixi un govern estable, capaç de tirar endavant aquestes mesures. Segons ha dit Quelart, segurament caldrà esperar alguns dies per poder assegurar que hi ha aquesta estabilitat, que d’una banda podria venir per un comprimís més ferm que s’ha expressat fins ara per part de la CUP, o bé per assegurar suports d’altres forces polítiques un cop Regull assoleixi l’alcaldia. Pep Quelart ha assegurat que no signaran la moció de censura fins que no disposin de la informació que garanteixi que es poden complir les condicions marcades per esquerra republicana.

D’altra banda l’assemblea també ha votat la pregunta de que si hi hagués unes bones condicions, Esquerra hauria d’entrar al govern i també s’ha donat el vist i plau a aquesta qüestió amb un 55% de vots a favor, mentre que el 36% ha votat que no i hi ha hagut un 9% de vots en blanc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: