Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha viscut una magnífica Diada de Màrtirs

Els Castellers de Barcelona signaven la millor actuació de la seva història i els Xicots portaven la clàssica a Vilafranca.

Els organitzadors de la Diada de Màrtirs no poden demanar més. La dues colles participants van oferir el millor del seu repertori i tots els castells es van decarregar. Els <strong>Castellers</strong> de <strong>Barcelona</strong> han tingut, històricament, un idil·li especial amb la plaça de la Vall del Castell, i aquest dissabte al vespre ho van demostrar descarregant el seu <strong>segon</strong><strong> <strong>tres</strong> </strong>de<strong> <strong>nou folrat</strong></strong> de l’any i apuntant-se la <strong>millor diada</strong> de la <strong>seva història. </strong>La diada de <strong>Màrtirs Street</strong> va ser rodona també pels <strong>Xicots</strong><strong> </strong>de <strong>Vilafranca</strong> que van <strong>repetir</strong> la <strong>clàssica</strong> de castells de <strong>vuit</strong><strong> </strong>que van assolir per primer cop enguany a Salt.

Els barcelonins van anar per feina i a la primera ronda van decidir plantar  el castell gran, el tres de nou amb folre. La colla degana de la ciutat comtal va descarregar el tres a la diada del seu aniversari, a meitat de juny, però el va haver de desmuntar al barri del Raval. A Vilafranca van saber demostrar la feina feta als darrers assaigs apuntant-se el segon castell de nou de l’any.

Els Xicots, per la seva banda, també portaven els objectius molt clars i van descarregar en primera ronda el tres de vuit, Castell que tenen amidat aquesta temporada.

A la segona ronda els de Barcelona van descarregar el cinc de vuit, Castell que fa un any van recuperar en aquesta mateixa diada vilafranquina.

 

Els Xicots no defugien el seu repte personal i en segona ronda van descarregar el quatre de vuit.

Quedava una tercera ronda i molta feina per fer per part de les dues colles.

Els Castellers de Barcelona van posar la cirereta a la tercera ronda amb el quatre de vuit i l’agulla, el que representava la millor actuació de tota la seva historia.

Desprès de descarregar-lo va arribar l’eufòria.

Per la seva banda els Xicots completaven també , a casa, la clàssica de vuit, descarregant la torre de set, una torre a la que ja están pensant de posar-hi folre.

A la ronda de pilars els Xicots van completar l’habitual de cinc i els  Castellers de Barcelona descarregaven per primer cop en el que va d’any el pilar de sis, arrodonint una gran diada de Martirs i la millor actuació de la seva història.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: