Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Fèlix Diaz-Prieto, el català més jove en pujar a un 8.000, explicava la seva experiència

El Comitè de Defensa de la República organitzava divendres passat la xerrada “Del Penedès a 8.000 metres”, que es va celebrar al Casal Popular de Vilafranca.

L’acte consistia en una xerrada i passi de diapositives per part del jove alpinista de Vilobí, Fèlix Diaz-Prieto, que aquest estiu passat va participar en una expedició penedesenca dirigida per Lluís Ràfols, per pujar al cim del Manaslú, de 8.163 metres d’alçada.

Justament va ser Ràfols qui el va presentar a l’acte, en el que el jove de 19 anys exposava la seva experiència en assolir un vuit mil. De fet es tracta del català més jove en pujar un dels 14 sostres del món.  També ha estat l’alpinista més jove en assolir el cim del Manaslú sense oxigen embotellat.

Va fer el cim el dia 30 de setembre, però portaven moltes setmanes al Nepal, fent aclimatació.

El Fèlix no ha estat afeccionat a l’alpinisme des de sempre. Era corredor de muntanya i mica en mica s’hi va anar afeccionant.

La xerrada al Casal Popular va ser seguida per força afeccionats a la muntanya. A l’acte s’hi van exposar guardioles de la caixa de resistència per col·laborar amb el Comitè de Defensa de la República.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: