Dijous, 22 de febrer de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Trenta comensals han participat a la primera edició del Tast dels Sentits

L’acte estava organitzat per la fundació La Futura Local al restaurant el Cigró d’Or.

Aquest divendres a la nit el restaurant ubicat a l’antic Mercat de la Carn de Vilafranca va acollir aquesta curiosa iniciativa. El Tast dels Sentits és una

descoberta de la cuina, els vins, i el territori Penedès a través dels sentits, de les sensacions i les percepcions. Una experiència cultural transversal que complementa amb la resta d’experiències que es fan a Vilafranca relacionades amb el vi i la gastronomia.

Es tracta d’una proposta en la cultura del menjar i en la cultura del vi per a Vilafranca que apropa la gastronomia i el vi amb una part dels sentits com l’olfacte, el gust, el tacte, i a la vegada és un desafiament a la creativitat del cuiner per buscar textures, aromes i gustos.

La presidenta de la fundació La Futura Local, Maria Josep Tuyà, es mostrava satisfeta amb la resposta d’aquesta primera experiència, amb la participació de 30 comensals, i també amb la implicació del restaurant i del celler.

El tast dels sentits consistia un sopar en dues parts. La primera a cegues, amb l’ús d’antifaç, en la qual els participants anaven percebent i sentint amb els ulls tancats tot un seguit de plats sorpresa. A la segona part del sopar la vista jugava també un paper molt important però que podia portar a engany al gust i el paladar.

L’acte va comptar amb la participació del xef del restaurant, Oriol Llavina i de Mireia Tetas del celler Pinord, que van acompanyar amb les explicacions necessàries per acabar d’arrodonit la vetllada.

Al final la sensació dels participant va ser la d’haver conegut una experiència nova i les possibilitats dels propis sentits quan els estimulem.

Al ser un sopar amb els ulls tapats, en cada taula hi havia un mestre de cerimònies, voluntari de la Fundació.

Enquesta

Qui representa millor el nacionalisme espanyol és...

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

10:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
10:30
El contrapunt
Francisco Romero
11:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: