El Mercat del Préssec d’Ordal engega dissabte la seva onzena edició
El xef Ton Mata del restaurant Cal Ton de Vilafranca serà l’encarregat d’inaugurar el mercat que tindrà lloc a la Plaça Subirats a les 11 del matí.
Com cada any, el mercat gastronòmic es podrà visitar durant els caps de setmana de juny, juliol i agost de 9 a 2 del migdia. Com a novetat del mercat d’enguany, l’Ajuntament de Subirats ha urbanitzat el lateral de la plaça Subirats, amb un accés més àgil per a tots els visitants i veïns del municipi. En aquest espai es desenvoluparà el maridatge “Música a les vinyes”, amb una combinació de cava amb préssec.
L’oferta de tallers per la inauguració s’amplia amb un taller infantil i un de gastronòmic, a més de la venda d’embotits artesanals elaborats amb préssec. També s’organitzen altres activitats com la ruta en bicicleta elèctrica i una passejada guiada per la terra del préssec d’Ordal. A banda, la plaça també acollirà escultures al carrer d’artistes locals, com Josep Massana i Lesley Yendell i durant l’acte oficial l’Àliga de Lavern ballarà a toc de grallers.
Altres propostes durant la temporada 2016 són la 4a Ruta de tapes pel mercat del Préssec d’Ordal, que organitza el celler Albert i Noya; la visita a l’obrador de Les Filos, i l’experiència de “Collir el teu propi préssec, quilòmetre sota zero”, a càrrec de l’empresa de serveis turístics Vinimundus. El mercat s’organitza des del Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb la col·laboració de l’Ajuntament de Subirats i la Diputació de Barcelona.