Divendres, 23 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Festa Major

Un equip de més de trenta persones, entre periodistes, tècnics i comentaristes especialitzats, fan que la Festa Major de Vilafranca del Penedès arribi cada any a totes les llars, en directe i en diferit.

Aquest 2020 és un any excepcional i és que enguany s’ha suspès la Festa Major de Vilafranca, tot i que s’han mantingut una sèrie d’accions simbòliques que els administradors i el servei de Cultura han englobat sota el nom de ‘La irrepetible’. Malgrat tot, Penedès TV ofereix una programació especial adaptada a les circumstàncies.

Des del dia 22 s’està emetent en directe la Novena i Cant dels Goigs. Aquesta programació especial inclou també un conjunt de tertúlies anomenades ‘Converses de Festa Major’ i que compten, cada una, amb un periodista de la casa i tres convidats, a més d’un reportatge introductori i una ronda d’enquesta ciutadana.

Divendres 28 d’agost

La primera conversa serà sobre els goigs i s’emetrà aquest divendres 28 d’agost a les 12.30h, 18h i a les 22.30h. Moderada per Caterina Tallón, compta amb el solista Joan Parellada, la directora Xell Montserrat i l’historiador Joan Solé Bordes. També el mateix divendres s’emetrà la conversa sobre el pregó a les 14.30h, les 19h i les 23.30h conduïda per la Laia Paretas i amb la participació de tres pregoners: el mestre Jaume Rafecas, l’actriu Clara Cols i l’enginyer Eduard Sans.

A més, el dia 28 a les 16.30h podreu descobrir un dibuix de la processó datat de 1872 a través d’un reportatge encarregat per Penedès TV a 360 Visual i Josep Maria Feliu.

Dissabte 29 d’agost

El dissabte 29 d’agost a les 9h del matí i a les 17h, podreu escoltar el concert ‘Ens agrada l’òpera’ organitzat pel Rotary Club Vilafranca i produït per PTV, a les 11h, a les 15h i a les 20h podreu seguir la tertúlia sobre la tronada moderada per Tito Boada, que estarà acompanyat per l’administradora del 96 Iolanda Solé, l’Albert Rovira de Pirotècnia Igual i el Jordi Bertran com a folklorista.

A continuació, podreu seguir en directe les tronades aèries que es llançaran des de diversos punts de la vila. El mateix dissabte també s’emetrà la conversa dedicada a la figura dels administradors presentada per Joan Beumala i amb l’Àngels Guardiet, el Josep Cabré i la Maria Basegoda. La podreu seguir a les 12.30h, 18.30h i 22.30h.

Diumenge 30 d’agost ‘Sant Fèlix’

El dia 30 a les 10h s’emetrà en directe l’Ofici des de Santa Maria i s’oferirà també una conversa sobre la Diada de Sant Fèlix a les 11.30h i a les 14.30h conduïda per Josep Maria Soler amb la col·laboració dels caps de colla Francesc Moreno ‘Melilla’ i Toni Bach, així com del cronista casteller Pep Ribes. I, a continuació, farem un exercici de nostàlgia recuperant les diades del 2017 i 2016. A les 18.30h i a les 22.30h, a més, també podreu seguir el programa ‘Dosos Amunt’ coproduït per Penedès TV i TAC12.

També diumenge, es parlarà de l’entrada del Sant a la Basílica amb Joan Beumala, acompanyat per tres administradors: Àngels Agramunt, Josep Anton Pons i Xavi Aranda. A dos quarts de nou del vespre, podreu seguir en directe l’acte solemne dedicat a Sant Fèlix.

Dilluns 31 d’agost

El darrer dia de ‘La irrepetible’ s’emetrà en directe la Missa de Difunts a les 10h del matí, mentre que a les 11h, a les 16h i a les 22.30h podreu seguir la conversa sobre els balls moderada per Sergi Ansón, acompanyat de l’expert en cultura popular Eloi Miralles, el graller i musicòleg Joan Cuscó i l’exmembre del Consell de la Festa Major Raimon Casals.

També el dia 31 d’agost, a les 12h s’emetran els vídeos dels balls parlats del Ball de Diables, Malcasats i Serrallonga. A les 14.30h i a les 19.30 la conversa que moderarà Toni Comas girarà al voltant de les actuacions castelleres del dies 29 i 31 amb la participació del president dels Xicots Enric Pagès, el president de la Jove Manel Trias i el cap de la tècnica dels Falcons Oriol Udina.

D’altra banda el grup de músics protagonista del concert ‘Carta blanca a la festa major’ del 25è Dia del Graller va plasmar en el CD ‘La típica’, el passat 2018, aquell experiment que va donar un resultat excepcional. Ara, els músics s’han tornat a reunir per aquesta festa major de Vilafranca tan «atípica». Ho han fet en el concert enregistrat per Ràdio Vilafranca i Penedès TV que es podrà veure a la televisió el dilluns 31 d’agost a les 18’30h i a les 21h.

A més, al llarg del dia podreu recuperar a la televisió reculls d’imatges d’anteriors anys, reportatges sobre diversos aspectes de la festa i del dissabte 29 al dilluns 31 d’agost s’emetran edicions especials de ‘L’informatiu’ de Penedès TV a les dues del migdia, a les 6 de la tarda i a les 10 de la nit.

Els directes i la programació especial de la Festa Major es podrà escoltar també a la sintonia de Ràdio Vilafranca.

Arxiu de programes de la Festa Major

En aquesta pàgina hi ha arxius amb els actes principals, des de l’any 2014. També es pot consultar la programació del 2019 aquí.

 

Cercador de programes

Properes emissions

No hi ha emissions programades