Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ateneu de Sant Sadurní arranca el seu centenari amb propostes engrescadores i molt suport

El primer acte gran serà la III Edició de la Copa de la Reina d’hoquei patins, els dies 23 i 24, que serà la primera vegada que es disputarà a Catalunya amb la participació dels vuit millors equips de l’estat espanyol. Per obrir la competició al poble, el divendres 22 de febrer a la tarda es farà una festa de benvinguda pels equips participants, amb una visita a les caves Freixenet i una festa amb les entitats a la plaça de l’Ajuntament.

L’oportunitat que es presenta amb la celebració del centenari de la posada de la primera pedra, ha de permetre redinamitzar l’entitat per tornar a ser un referent cultural, associatiu i esportiu de la vila i de la comarca. Això no seria possible sense que l’edifici de l’Ateneu amb la seva sala-teatre, cafè i altres instal·lacions estiguin en unes condicions favorables pel seu aprofitament.

A banda d’adequar les instal·lacions, l’Ateneu també es proposa dotar la sala d’actes de so i imatge i adaptar-la a les noves tecnologies.

Entre moltes altres activitats, es vol organitzar una exposició permanent amb l’objectiu de rememorar i mostrar als actuals socis i simpatitzants, els orígens i l’esdevenir de l’Ateneu en el context de la vida social i cultural de Sant Sadurní, i es prepararà una exposició retrospectiva amb la documentació recuperada per l’entitat. En aquest sentit es pretén actualitzar l’arxiu i reunificar i inventariar el patrimoni de l’Ateneu i construir una sala polivalent i de l’arxiu històric.

 

També destaca l’edició d’un llibre que es vol publicar per Sant Jordi que està escrivint l’historiador Salvador Llorach; el descobriment d’una placa commemorativa de la data de la posada de la primera pedra en reconeixement als fundadors o una festa de celebració del Centenari amb totes les entitats del poble.

Per aconseguir els objectius proposats i desplegar el calendari d’actes previstos s’ha engegat una campanya de captació de patrocinadors. L’objectiu de la campanya és, sobretot, difondre el projecte del Centenari a la vila per sensibilitzar l’estat en que es troba l’entitat i fer memòria històrica del que significava l’Ateneu anys enrere. La campanya “els patrons de l’Ateneu” consisteix en la recaptació de fons i la publicació del nom de les empreses col·laboradores amb l’entitat.

En la presentació d’aquestes activitats, el vicepresident de l’Ateneu, Xavier Raventós, va avançar que s’està treballant per trobar un acord amb el Palau de la Música perquè l’Ateneu “vol ser una altra vegada una entitat oberta per la resta d’entitats”. També es demanarà als artistes locals que dediquin una obra a l’Ateneu de cara a l’exposició.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: