Dimarts, 10 de juny de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els elaboradors del Penedès veuen amb preocupació el tema dels aranzels als Estats Units

Aquesta setmana el sector vinícola de l’Estat té una gran cita en el marc de la fira Bercelona Wine Week.

A la mostra s’hi fan diverses trobades i entre d’altres aquest dimarts a l’speakers corner tenia lloc una taula rodona amb el títol de ‘Com ha evolucionat la prescripció del vi?’. En aquest acte hi participava el conseller delegat de Recaredo i president de Corpinnat, Ton Mata. Amb ell vam parlar de com veu el sector dels vins catalans l’anunci del president dels Estats Units, Donald Trump, d’augmentar els aranzels als productes europeus. Mata no amagava la seva procupació.

Malgrat tot el president de Corpinnat creu que cal afrontar els reptes i assenyala que, si es produís finalment l’increment d’aranzels, es poden obrir noves oportunitats.

A la taula rodona Ton Mata compartia la conversa amb el director de la Guia Peñín, Carlos González, el crític de vins, Santi Rivas, i la periodista Margalida Ripoll Ferrer. Parlaven, entre d’altres aspectes de quin és l’efecte de les puntuacions, tot recorant que l’any passat per primer cop un vi escumós de l’Estat va assolir els 100 punts a la llista de Robert Parker.

En el transcurs de la taula rodona es va recordar que fa només 15 anys, les xarxes socials no s’havien popularitzat i les recomanacions de vins es feien a través de la premsa especialitzada, guies professionals i concursos de tast a cegues. Eren pocs i tenien una influència extrema. Una bona puntuació podia ser determinant per a un celler i era molt important per posicionar-se al mercat. Ara hi ha més mitjans especialitzats, més concursos i més rànquings que conviuen amb prescriptors amb canals propis a les xarxes socials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: