Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

13 municipis de l’Alt Penedès estan en Pla Alfa de nivell 3 per l’elevat risc d’incendi

El Departament d’Interior demana a la ciutadania continuar extremant les precaucions per evitar incendis forestals i protegir-se davant la persistència de l’onada de calor.

Des d’aquesta mitjanit 357 municipis de 27 comarques estan en Pla Alfa de nivell 3. D’altra banda, es tanquen 11 massissos a tot Catalunya, entre els quals el de Montmell-Marmellar. És la major activació que s’ha fet mai quant a municipis, comarques i control d’accessos a massissos forestals.

A l’Alt Penedès són 13 els municipis afectats: Avinyonet del Penedès, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, Gelida, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Pontons, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Martí Sarroca, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Subirats i Torrelles de Foix.
En aquest context, està prohibit encendre foc i de fer llançament de coets, altres artefactes pirotècnics voladors i qualsevol element de foc que es pugui enlairar a menys de 500 m de zona forestal.

A Olèrdola és un dels municipis en Pla Alfa de nivell 3 i per aquest motiu aquest divendres no es realitzaran les activitats amb pirotècnica programades a la Festa Major de Moja. Això suposa la suspensió del Castell de focs, del Correfoc i de la petada de la forca grossa.

Les noves mesures del pla Alfa anunciades per Interior estaran vigents fins a la mitjanit de dilluns 25 a dimarts 26.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: