Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un llibre promogut des de Vilafranca presenta contes i llegendes de Nicaragüa i Catalunya.

Ahir es va presentar l’edició del llibre, que ha estat possible gràcies a la col·laboració dels ajuntaments de La Fatarella, Sant Pere de Ribes i Vilafranca, conjuntament amb Puerto Cabezas i León.

El projecte ha estat capitanejat per l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas i ha nascut amb la voluntat d’aprofundir i difondre el coneixement mutu d’uns pobles que a través de l’agermanament han après els valors de l’amistat, la diversitat i el respecte.

El llibre presenta relats de Nicaragua i de Catalunya amb referències a llegendes o tradicions dels municipis implicats. Per exemple apareix contes sobre els castellers.

El cap del gabinet de solidaritat de l’ajuntament de Vilafranca, Miquel Cartró, destaca que tan el llibre com també la proposta del conta contes a la que va lligat serviran per difondre més els llaços d’amistat.

El llibre s’ha editat en tres idiomes, el català, el castellà i el miskito i ha comptat amb nombroses col·laboracions. La il·lustració de la portada és de Lluís Masachs, la contraportada de l’Ester Parera i la Mònica Pinyol, que a la vegada seran les encarregades d’explicar els contes i les llegendes, com ho van fer ahir en l’acte de presentació a l’Escorxador de Vilafranca. Les il·lustracions interiors han estat de diferents artistes, entre d’altres la vilafranquina Magda Albornà.

La revisió lingüística dels textos l’ha fet el Xavier Hernàndez i les traduccions al miskito Abelino Cox, Joan Taylor i Virgilio Taylor.

La presentació va comptar amb la presencia de l’alcalde de Vilafranca i representants dels ajuntaments nicaragüencs implicats.

El llibre no es posarà a la venda a les llibreries i els centres escolars o biblioteques que desitgin tenir-lo s’han de posar en contacte amb l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: