Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les empreses pateixen per l’augment del preu de l’energia i de les matèries primeres

Hem parlat amb Cafès Novell, La Granja Foods i Simon Coll. Les tres empreses certifiquen que aquest augment dels costos de producció tenen un impacte negatiu al seu negoci.

Les empreses penedesenques del sector de l’alimentació noten, des de fa temps, un augment del preu de les matèries primeres amb les que treballen. A Cafès Novell importen directament d’origen el cafè. Des del juny de l’any passat aquest producte ha experimentat una pujada important, que els ha impactat de manera directa al negoci. Ho explica el codirector de l’empresa.

Als increments de preus de les matèries primeres de l’any passat, s’hi han afegit les repercussions econòmiques que està generant la guerra a Ucraïna.
El Sergi López, subdirector general de La Granja Foods, exposa que des del maig del 2021, han viscut tres pujades significatives del preu de les matèries primeres: la primera els mesos de maig i juny, la segona al mes de setembre i la tercera aquest març quan les matèries primeres s’han multiplicat per dos i per tres.

Per prevenir nous augments de preus de matèries primeres, empreses com Simon Coll, amb seu a Sant Sadurní, han començat a adoptar noves mesures. Així ho exposa la seva directora general Maria Coll.

Pel que fa a la energia, l’impacte també ha estat significatiu. El director de la fàbrica de Cafès Novell, explica que s’han doblat els preus de l’electricitat i del gas.

Per això, des de fa un temps a Cafès Novell estan estudiant incorporar plaques solars que els permetin generar la seva pròpia energia.
A Simon Coll, per exemple, generen la seva pròpia energia amb plaques solars.

A La Granja Foods també ho han fet. El 60% de l’energia la generen a través de plaques solars. Això els ha permès que l’impacte de la factura de la llum sigui menor.

També tenen plaques instal·lades a Simon Coll. Tot i així, López confessa que el preu de l’electricitat ha pujat tant que en aquests moments estan pagant més diners a la factura de llum, que els que pagaven abans de generar-se la seva pròpia energia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: