Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat a Vilafranca el documental ‘Gustau, la Transició al descobert’

L’Esquerra Independentista del Penedès ha organitzat dos actes per commemorar la Diada.

El primer es va fer dijous passat a l’auditori del Vinseum amb la presentació del documental dirigit per Jaume Domènech que narra la perseverant recerca de veritat i justícia per part de la família de Gustau Muñoz. L’assassinat del jove de 16 anys l’11 de setembre l’any 1978 per part de la policia en una manifestació és el punt de partida per qüestionar la Transició espanyola. El seu cas, que es va arxivar sense arribar a cap judici, s’ha inclòs en la querella argentina contra el franquisme. Seria la primera vegada que un delicte comès durant la Transició espanyola es podria investigar com a crim de lesa humanitat.
A la presentació hi assistien Marc Muñoz, germà de Gustau, i el director del film, Jaume Domènech.
Marc Muñoz, assenyala que estan il·lusionats amb la querella argentina i que el documental ha de servir per combatre la desmemòria.
Per la seva banda Jaume Domènech, explicat que l’objectiu del documental no és només narrar els fets sinó també denunciar.
El documental s’emetrà aquest dimarts en el programa Sense Ficció de TV3.
D’altra banda l’endemà, divendres, l’Esquerra Independentista va organitzar també l’habitual acte reivindicatiu, en aquest cas davant del Palau Baltà amb diverses intervencions. Entre d’altres en defensa de la llengua.
L’acte, convocat sota el lema ‘La lluita és l’únic camí’ va comptar també amb una actuació musical de Subversions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: