Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La taula de diàleg o de negociació marca els discursos en l’ofrena floral de la Diada

Desprès de la conferència institucional amb motiu de la Diada de Catalunya, divendres al vespre es va fer la tradicional ofrena floral al monument de Lluís Companys al barri de la Girada de Vilafranca

Representants de l’Ajuntament de Vilafranca, dels Consell Comarcal, de diversos partits polítics i algunes entitats van dipositar flors en aquest monument situat a la plaça dels Països Catalans. Moment que vàrem aprofitar per valorar el sentit del discurs polític de la Diada. L’alcalde de Vilafranca i membre del PDeCAT, Pere Regull, apunta que cal treballar per la recuperació de la moral del país però que cal millorar també la gestió. Una gestió que ha de ser amb un govern unit i que no pot estar a mans dels extrems.
Per la seva banda el portaveu d’ERC a l’ajuntament, Pere Sàbat, assenyala que cal seguir aprenent i mantenir la mobilització fins a la independència. I amb aquest esperit cal afrontar la taula de negocicació.
El portaveu del PSC, Francisco Romero, recorda que encara hi ha pandèmia i que cal donar un ampli suport als col·lectius sanitari i de l’ensenyament. Des del punt de vista polític parla de taula de diàleg i de la necessitat que sigui un diàleg real.
Per part de VeC, Montse Romagosa, apunta que tenen moltes expectatives dipositades en la taula de diàleg, de la que n’esperen en surti una millora per Catalunya.
I en nom de Junts, Ester Vallès, assenyala que cal tornar a sortir al carrer per la independència.
Divendres al vespre també van participar de les ofrenes florals, entre d’altres els representants d’Òmnium i de l’ANC a la comarca.
L’endemà al matí, l’ofrena floral al monument estava destrossada. Durant la nit, algú va trencar totes les ofrenes, deixant les flors i els cartells escampats per terra.

11S

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: