Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El valor econòmic del paisatge centra una nova tertúlia intercongressual del CEPVI

El valor econòmic del paisatge serà el tema central de la tercera tertúlia del cicle obert d’activitats intercongressuals del CEPVI.

Dirigida per la paisatgista de la Universitat Panthéon Sorbonne Soazig Darnay, la tertúlia pretén assentar bases per entendre els elements que influeixin en la protecció del paisatge. Després d’abordar el turisme i el valor del paisatge, el tema central d’aquesta tercera tertúlia serà el seu valor econòmic. La trobada s’organitza dins el programa d’activitats intercongressuals del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI). Tindrà lloc aquesta tarda, a dos quarts de set, a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

La tertúlia comptarà amb la participació de Pati Homs, de la Cooperativa L’Aresta, Rafael Roldan, de Finques SIP, Eva Vicens, directora dels Premis Vinari, i Isabel Vidal, de l’organització agrària JARC. Ana Alonso, directora de Comunicació d’escapadarural.com, obrirà l’acte explicant l’experiència d’aquesta plataforma. Els participants a la tertúlia entraran de ple en el debat sobre el retorn econòmic del paisatge vitivinícola: des de l’aspecte especulatiu fins a la sobirania alimentària que van lligats a la terra, passant pel sector vitivinícola i la percepció que en té el consumidor.
En aquestes tertúlies es posen sobre la taula moltes preguntes i reflexions al voltant del que és el paisatge per a les persones, les empreses i el propi territori.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que compta amb el suport de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, és posar sobre la taula els problemes reals que es troben els professionals que treballen i incideixen en el paisatge vitivinícola del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: