Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’assemblea feminista La Ruda es manifesta en rebuig a VOX

La Ruda va convocar aquest dimarts a les set de la tarda i a la plaça de la Vila de Vilafranca una concentració de rebuig a l’auge feixista a Europa i a l’Estat Espanyol, reforçat per l’entrada de VOX

A la mateixa hora hi havia convocades concentracions similars a una seixantena de ciutats d’arreu de l’estat i a Vilafranca la manifestació la va promoure l’assemblea feminista La Ruda que va fer la lectura d’un manifest redactat conjuntament per 15 col·lectius feministes d’arreu de Catalunya.

Una de les components de l’assemblea feminista, la Marina Montiel, assenyala que la irrupció de VOX les interpel.la perquè suposa un atac al feminisme.

Cal recordar que una de les principals peticions de VOX per donar suport al nou govern andalús ha estat el canvi en la llei contra la violència masclista.

Però alhora hi ha moltes més qüestions que afecten al conjunt de la societat.

El manifest que es va llegir assenyalava que en els darrers mesos el discurs de l’extrema dreta guanya cada cop més espais.

Bolsonaro al Brasil, Trump als EUA, amb l’ascens del Front Nacional a França o Mateo Salvini a Itàlia.

I també es viu aquí amb els darrers resultats de VOX a Andalusia, amb discursos vestits de democràcia, llibertat d’expressió i voluntat de canvi, amb una ideologia racista, colonial, homòfoba i neoliberal.

La lectura del manifesta va finalitzar amb crits de “No passaran” o “Contra el feixisme, acció directa”.

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: