Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una quarantena de dones han constituït l’ Associació de lligues de dones àrabs musulmanes per la con

L’ associació no té ànim de lucre i es defineix deslligada d’ estaments polítics i religiosos.

Constituïda a Vilafranca, l’ Associació té per finalitat promoure la interculturalitat entre el món àrab i la cultura autòctona, així com la resta de cultures que conviuen al nostre territori.

Darrera de l’ Associació de lligues de dones àrabs musulmanes per la convivència hi ha una quarantena de dones àrabs que viuen a Vilafranca.

Les dones àrabs impulsores de l’ Associació creuen que és necessari un coneixement mutu i per aconseguir-lo, impartiran classes de llengua i cultura àrab i de castellà i català.

D’ aquesta manera, afirmen que aporten mitjans per a la integració del col·lectiu àrab que porta temps establert al Penedès i ajuden als nous immigrants que d’ aquesta manera trobaran un referent cultural, contribuint a que tinguin una millor integració.

L’ Associació de lligues de dones àrabs musulmanes per la convivència també està disposada a donar un suport dinàmic a l’ Administració en tasques de traducció i mediació, sempre que calgui.

Aquesta setmana ja tenen previst començar a impartir classes d’ espanyol perquè els immigrants àrabs es puguin entendre quan van al metge o quan han de formalitzar tràmits administratius.

Quan a les classes d’ àrab, la idea és que els seus fills que ja han nascut aquí i estan escolaritzats en català, no perdin les arrels i coneguin la seva cultura.

Inicialment, l’ associació de lligues de dones àrabs musulmanes per la convivència està formada per una quarantena de dones, però esperen captar-ne més.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: