Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha acollit la primera presentació pública de ‘La germana gran’

Es tracta de la novel·la guanyadora del darrer Premi El Lector de l’Odissea.

Una Sala d’Actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès plena de gom a gom acollia aquest divendres la primera presentació de la novel·la ‘La germana gran’, de Jesús Lana, guanyadora de la divuitena edició del certamen penedesenc. A la presentació hi assistia l’autor, que estava  acompanyat de l’escriptor Melcior Comes, qui va comentar el llibre. També participaven el regidor de Cultura i Conseller del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Raimon Gusi, l’editor de RBA-La Magrana Jordi Rourera, així com una representant del Consell de Cent Lectors.

Jesús Lana ens apuntava que no va escriure la novel.la amb cap missatge de fons, sinó amb la intenció de fer aflorar alguns sentiments personals.

El primer sorprès en guanyar el premi va ser el propi autor, perquè aquesta ha estat la primera vegada que escriu una novel.la.

La germana gran explica la història d’una jove turista americana que acaba d’aterrar a Barcelona buscant les arrels d’una àvia catalana, que pateix el robatori d’un penjoll, una vella relíquia familiar. Sola i perduda a la ciutat, coneix un periodista a l’atur que s’ofereix a ajudar-la en la recerca.

De seguida, però, començarà a descobrir-se que ni tot ni tothom és ben bé el que sembla. La coberta del llibre ha estat dissenyada per quarta edició consecutiva per un alumne de l’Escola d’Art Arsenal. En aquesta edició l’alumne del cicle formatiu de Grau Superior, Marcel Puerta, l’ha il·lustrat mitjançant l’ús de tècniques digitals. El jove estudiant va rebre també un fort aplaudiment del públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: