Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Núria Busquet ha presentat ‘Partícules’, l’obra guanyadora del 19è Premi El lector de l’Odissea

‘Partícules’, de Núria Busquet, és l’obra guanyadora del dinovè Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea a obra publicada.

El llibre va ser presentat per la seva autora el passat divendres a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, amb la presència de molts dels lectors i lectores implicats en el premi i el conseller comarcal de Cultura Raimon Gusi.

‘Partícules’ es va imposar a les altres 20 obres triades pel Comitè de selecció del Premi entre les publicades durant l’any 2017 a Catalunya. Busquet es mostrava molt contenta, sobretot per la naturalesa del Premi El lector de l’Odissea, el paper fonamental dels lectors i lectores i el seu caràcter democràtic.

‘Partícules’ és un llibre de contes relacionats entre ells, de manera que pot ser considerat una novel·la. L’obra és, sobretot, una anàlisi agredolça de les diferents maneres de relacionar-nos amb les persones que ens envolten, que podem estimar, odiar, o fins hi tot ambdues coses alhora, però que en tot cas no només formen part del que som, sinó que sovint configuren la nostra pròpia visió del que és o ha de ser una família. Els personatges, tots en un moment extrem de les seves existències sense ser-ne conscients, són habitants de la ciutat de Prípiat, la més propera a la central de Txernòbil.

Núria Busquet va néixer a Cardedeu l’any 1974. És traductora, escriptora i activista cultural. També és organitzadora del Festival de Poesia de Cardedeu PAM! i dinamitzadora de la tertúlia poètica de la biblioteca Marc de Vilalba.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: