Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Julià i la Barceloneta celebren les seves festes de barri amb una gran participació

Tot i la pluja del dissabte al matí, la jornada festiva als dos barris vilafranquins va viure’s amb total normalitat.

Cap de setmana festiu el que s’ha viscut aquests últims dies de juny a Vilafranca. En aquest cas, per partida doble, amb la celebració de les festes del barri de Sant Julià i la Barceloneta Sant Magí.

Al barri de Sant Julià, la festa començava el divendres 28 a la tarda, amb la traca d’inici de festa, una mostra de dansa i el pregó, que enguany anava a càrrec de l’escultora de bèsties de foc i festes populars, Dolors Sans. Un pregó ple de vivències personals al barri i el sentit de la seva festa. Dos aspectes, que Sans posava en valor abans de començar el pregó.

Pel que fa als actes del dissabte, la pluja del matí va obligar a suspendre el primer mercat de 2a mà del barri, que va celebrar-se finalment diumenge. Tot i això, els veïns i veïnes van poder gaudir amb normalitat d’un vermut electrònic pel migdia i de la cercavila del barri a la tarda, on l’àliga de Sant Julià, l’aligueta tramuntana, les gegantones del Baltà, els diables i tabalers de Sant Julià i la Banda del Baltà van ser els protagonistes.

Durant el diumenge, Sant Julià posava punt final a les seves festes amb el mercat de 2a mà , sardanes, un vermut popular i les tradicionals havaneres amb rom cremat. Una celebració de tres dies, que des de l’associació de veïns valoraven positivament, sobretot pel que fa a la participació.

D’altra banda, el barri de la Barceloneta Sant Magí també va iniciar les seves festes del barri el divendres, en aquest cas, amb el sopar de germanor, que enguany va comptar amb la participació de 133 persones.

Durant el dissabte, els veïns del barri van poder gaudir d’una jornada molt més intensa, amb animació infantil, una xocolatada i botifarrada populars i una nit de Rock amb la banda Barón Brandy.

L’endemà, les festes van posar punt final a la tarda, amb unes Havaneres. Durant aquest últim acte, el president de l’AV, Diego Teruel, feia també una valoració positiva de les festes del barri d’enguany.

En aquest sentit, el mateix Teruel també va aprofitar per destacar la tasca que es fa des de l’AV per potenciar, any rere any, la festa del bari.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: