Dilluns, 28 de juliol de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Viver de Cellers clou amb bones sensacions el primer any de vida a Vilafranca

L’any passat, diverses institucions penedesenques van tirar endavant un Pla d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT).

És un projecte que, amb l’ajut financer de la Generalitat de Catalunya, persegueix uns objectius concrets i coherents que impactin al territori amb una estratègia innovadora i transformadora.

Quatre estaments beneficiaris

Al Penedès, hi van haver quatre socis beneficiaris: l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la DO Penedès i VITEC (Centre Tecnològic del Vi), i el projecte es va anomenar ‘Penedès territori vitivinícola: innovació sostenible i saludable’.

En el marc d’aquesta iniciativa, aquests quatre estaments van decidir tirar endavant l’actual Viver de Cellers, ubicat al carrer del Comerç, i que ja va rebre la primera verema el passat agost del 2023. Després del primer any, aquest mes de juliol s’ha fet la cloenda del primer de vida del projecte.

Bon balanç de l’Ajuntament de Vilafranca

En un acte celebrat el passat divendres al saló de sessions del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, les diverses institucions han fet un balanç de la iniciativa. Des de l’Ajuntament de Vilafranca, l’alcalde, Francisco Romero, ho valora molt positivament.

Per a la DO, un projecte perfecte per a començar

Per part de la Denominació d’Origen Penedès, també es fa un bon balanç de la proposta, que ha acollit 7 celleristes que ja han elaborat els seus primers vins. Joan Huguet, president de la DO, ho valora com a una molt bona proposta i iniciativa perquè persones joves interessades en el sector puguin començar en el seu projecte per després, un cop abandonat el viver després de quatre anys, puguin expandir-se.

Per a VITEC, el viver és un model a seguir

Des de VITEC, el Centre de Tecnologia del Vi, també s’ha ofert un suport logístic important per tal que el Viver de Cellers pogués progressar. Després d’un any de vida, el balanç que se’n fa també és molt positiu. Així ho comenta Sergi de Lamo, director de VITEC.

El mateix director afirma que la iniciativa que s’ha tirat endavant a Vilafranca és un model a seguir per a la resta del territori, i que les institucions han de continuar aportant recursos a projectes com aquest.

El Consell Comarcal, nexe d’unió entre les institucions

Finalment, des del Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’afirma que l’estament ha actuat com a nexe d’unió entre les diverses institucions participants. Així ho comenta Xavier Lluch, president del consell.

L’acte de valoració va comptar amb la conferència de Xavier Ybargüengoitia, especialista en estratègia, lideratge i màrqueting, i autor del llibre ‘Creación de valor en la industria vitivinícola’, així com amb el reconeixement dels set primers celleristes del viver.

Caldrà veure com evolciona el projecte en els pròxims anys. Aquest agost, amb l’arribada de la nova verema, els set viveristes tindran l’oportunitat de continuar treballant amb els seus projectes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: