Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tot a punt per la “Festa Major” del llibre i la rosa

A les portes de Sant Jordi llibreries i floristeries ho tenen tot a punt de cara dimarts.

L’ambient primaveral d’aquests dies fa que la gent ja tingui ganes de comprar els llibres més demanats per no quedar-se sense. El gènere estrella és cada any la novel·la.

Vilafranca ho té tot a punt de cara a Sant Jordi. Dimarts, una setantena de parades, amb més de 50 entitats i gairebé 20 professionals del llibre i les roses participaran al mercat a la rambla de Sant Francesc, entre les 9 i les 21 h.

Com l’any passat i amb l’objectiu d’esponjar el mercat i reduir les aglomeracions, les parades s’ubicaran entre les rambles de Sant Francesc i Nostra Senyora, on es tallarà el trànsit per poder passejar.

També tindrà lloc el Mercat d’artesania de Sant Jordi, amb el Col·lectiu d’artesans, brocanters i pintors, amb unes 35 parades d’artesania.

Les llibreries ja fa setmanes que treballen rebent les comandes que han fet de cara a Sant Jordi. Hi ha qui no vol deixar perdre els llibres més demanats, però també hi ha qui espera a dimarts per passejar i remenar entre les parades. Ho explica Sílvia Mir, de la llibreria l’Odissea.

Amb ganes que arribi la diada de Sant Jordi, des de La Cultural llibreria aquest dijous muntat ja una parada al Carrer Sant Joan. Tanmateix, la feina va començar ja fa mesos, i aquests darrers dies estan fent mans i mànigues amb un equip ampliat per celebrar el que anomenen la ‘Festa Major’ del llibre. Quim Jubert és llibreter de l’equip de La Cultural.

Des de l’Odissea apunten que els llibres que es vendran més seràn, per un costat, els més mediàtics com ‘Història d’un piano’, de Ramon Gener, o ‘Aprendre a esquivar les bales’, de Xavi Coral. Tanmateix, posen èmfasi en autores penedesenques de renom com Eva Baltasar o Clara Queraltó.

Pel que fa al gènere, el més demanat, tan per Sant Jordi com tot l’any és la novel·la.

Davant aquestes demandes, Jordi Romeu, llibreter de La Cultural explica com es distribueixen els exemplars, i també posa sobre la taula que normalment el dia de Sant Jordi ja s’han exhaurit els llibres més demanats, així que recomanen encarregar-los amb antelació o provar sort a la parada de La Rambla.

A més del llibre, l’altre clar protagonista de la diada del 23 d’abril és la rosa. Des de la floristeria Kelly Flors expliquen que les opcions que ofereixen son diverses, des de rosers, fins a roses amb guarniments típics de la data com son el mateix cavaller de Sant Jordi, la princesa o el drac de la llegenda.

També es té en compte la sostenibilitat i la reducció de plàstic com a embolcall.

Pel que fa a la situació de sequera, les floristeries vilafranquines no han notat canvis respecte l’any passat, ja que la situació s’arrosega des de fa temps.

Així doncs, floristeries i llibreries ho tenen tot llest per afrontar una diada que s’espera amb fred i possibles precipitacions.

La diada tindrà la vigília de Sant Jordi, dilluns dia 22 d’abril, la seva prèvia amb l’acte institucional que anualment celebra l’Ajuntament per commemorar la diada i que enguany tindrà com a protagonista la psicòloga vilafranquina Anna Romeu Mateu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: