Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Agència Catalana de l’Aigua posa en funcionament la depuradora de Sant Llorenç d’Hortons

L’Agència Catalana de l’Aigua posa en funcionament la depuradora de Sant Llorenç d’Hortons

L’EDAR, que ha suposat una inversió de 2,8 milions d’euros, està dissenyada per tractar el cabal actual i futur del nucli de Sant Llorenç d’Hortons incloent la vessant sud-oest del municipi.

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, i l’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons, Jordi Catalán, acompanyats d’altres autoritats, han visitat avui la depuradora de Sant Llorenç d’Hortons que, després d’una fase de proves, s’ha posat en funcionament de forma definitiva.

L’EDAR, que ha suposat una inversió de 2,8 milions d’euros, està dissenyada per tractar el cabal actual i futur del nucli de Sant Llorenç d’Hortons incloent la vessant sud-oest del municipi. Les obres han consistit en remodelar la depuradora existent, del 1985, perquè funcioni com a pretractament i dipòsit homogeneïtzador, i construir-ne una de nova en la parcel·la annexa. A més a més, s’ha executat una nova estació de bombament en la vesant sud-oest del municipi i s’ha construït un nou col·lector en alta per tal de portar les aigües cap a la nova depuradora.

La comarca de l’Alt Penedès compta amb 34 depuradores en servei que actuen en les diferents conques del territori: el Foix, el Garraf, les rieres de la costa entre Cunit i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Llobregat. Aquestes plantes garanteixen el sanejament de prop de 92% de la població de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: