Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La rambles de Sant Francesc i de Nostra Senyora són el centre de la Diada de Sant Jordi

La rambles de Sant Francesc i de Nostra Senyora són el centre de la Diada de Sant Jordi

La tradicional Diada de Sant Jordi se celebra a Vilafranca es fa un any més la rambla de Sant Francesc amb continuïtat cap a la rambla de Nostra Senyora el seu centre neuràlgic.

A la diada té lloc el tradicional Mercat de llibres i roses a la rambla de Sant Francesc, entre les 9 i les 21h. El mercat compta amb una setantena de participants, amb més de 50 entitats de la vila i gairebé 20 professionals del llibre i de la rosa.

Tal i com ja es va fer l’any passat i amb l’objectiu d’esponjar el mercat i reduir les aglomeracions, les parades s’ubiquen a les rambles de Sant Francesc i Nostra Senyora. Està tallada la calçada de la rambla de Nostra Senyora al trànsit i, per tant, es pot passejar tranquil·lament entre les dues rambles.

A continuació del mercat de llibres i roses, hi ha el Mercat d’artesania de Sant Jordi, a càrrec del Col·lectiu d’artesans, brocanters i pintors, amb aproximadament 35 parades d’artesania amb motius de Sant Jordi. De 18 a 20h, el col·lectiu oferirà tallers d’artesania de Sant Jordi, a la rambla Nostra Senyora.
Com ja va esdevenint un tradició més, autors i autores del Penedès que hagin publicat una obra durant el darrer any han estat convidats per celebrar la diada amb la instal·lació d’una carpa on podran dedicar els seus llibres. Aquest espai s’ubica a l’inici de la rambla de Sant Francesc durant les franges horàries d’11 a 14h i de 17 a 20h.

Tot i que l’objectiu d’aquesta parada és propiciar la trobada dels autors i autores amb els seu lectors i poder-los signar els seus exemplars, enguany s’oferirà també la possibilitat que cada autor/a pugui vendre directament el seu darrer exemplar en aquesta parada.
Per altra banda, el servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca ha programat per al dia de Sant Jordi l’espectacle per a tots els públics “El Faune, el Drac i el Dimoni”, a càrrec de la Companyia Eudald Ferré. Amb una posada en escena d’aparent senzillesa aquesta proposta artística juga amb el teatre de titelles, la música en viu i les formes narratives de joglaria. Un calderer ambulant i el seu ajudant, narren contes i aventures de personatges diversos i mons màgics i misteriosos per atraure la clientela a la seva paradeta. Aquesta diada de Sant Jordi els dos calderers ens explicaran una faula al voltant de tres figures protagonistes de l’imaginari popular i la mitologia mediterrània, que formen part de la nostra cultura i les nostres arrels: un faune de la mitologia grega i romana, un drac medieval com el de la llegenda de Sant Jordi i un dimoni de la mitologia universal que apareix a tantes històries de teatre popular.

L’espectacle té lloc a l’inici de la rambla Nostra Senyora tocant a l’avinguda de Barcelona on es muntarà un escenari al mig de la calçada, a tocar del Mercat d’artesania. Hi ha dues representacions: una a les 11h, pensada per al públic escolar, i l’altra a les 18.30h, enfocada al públic familiar.
Com és costum també per Sant Jordi, hi ha una ballada de sardanes, organitzada per Vilafranca Sardanista. Serà a partir de les 18.30h, a la plaça del Penedès, i anirà a càrrec de la vilafranquina cobla Catània.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: