Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Servei de Diàlisi del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf celebra el 30è aniversari

Aquest dilluns s’ha celebrat un acte commemoratiu pel 30è aniversari.

Actualment, el servei forma part del Servei de Nefrologia del Consorci, donant cobertura al 95% dels pacients renals de l’Alt Penedès i el Garraf.

El Servei de Diàlisi va obrir les seves portes el 4 d’abril de 1994 a Vilanova. Actualment compta amb 120 malalts en Diàlisi que realitzen el tractament en diferents torns, matí, tarda i nit, els 365 dies de l’any, tot i que durant els mesos d’estiu augmenta el nombre de pacients ja que també s’ofereix diàlisi als pacients que estiuegen al territori. A partir d’aquest any, es comptarà amb un nou espai de Nefrologia a l’Alt Penedès. D’aquesta manera es millorarà la qualitat de vida dels pacients de la comarca de l’Alt Penedès que necessiten el tractament, ja que fins ara no es donava el servei al territori i aquestes persones s’havien de desplaçar a l’Hospital Sant Antoni Abat per rebre’l.
D’altra banda, des de fa dos anys es dialitzen malalts amb VIH amb totes les garanties de seguretat, fet que permet millorar la comoditat dels pacients evitant desplaçaments, i des de fa un any s’ofereix la diàlisi peritoneal com a alternativa a la diàlisi convencional. La diàlisi peritoneal permet al malalt fer-se el tractament de manera autònoma a casa, evitant haver d’anar a l’hospital tres dies per setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: