Dilluns, 22 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Denuncien el director de l’Intermunicipal de Sant Sadurní per mala praxi i coacció a professors

Segons la CGT i l’Intersindical, el director hauria provocat un atac a la llibertat laboral, generant un clima de por entre el professorat, a més d’alterar la planificació del centre.

Representants dels sindicats CGT i Intersindical, en oda de premsa celebrada aquest dimarts, han denunciat la que qualifiquen de preocupant situació de l’Institut Intermunicipal de Sant Sadurní, pel que fa a la seva direcció, que consideren poc democràtica.

Segons apunten des dels sindicats, durant dos cursos l’actual director ha contribuït a minvar el bon clima i el correcte funcionament de l’institut traspassant, en algunes ocasions, la legalitat vigent.

També diuen que s’han viscut situacions de coacció envers els treballadors de l’institut. El professorat interí, per exemple, hauria rebut amenaces de no continuïtat i presumptes xantatges per part del director per no ser acomiadats, com la col·locació a càrrecs importants a canvi de fidelitat.

A la coacció del director, se li suma també la seva presumpta mala praxi laboral, que ha provocat un atac directe a la llibertat dels drets dels treballadors i treballadores del centre, generant por entre el professorat, destitucions, baixes per ansietat i una denúncia per assetjament.
Amb tot, tant la CGT com l’Intersindical, han demanat la destitució o cessament immediat de l’actual director del centre per part del Departament, al·legant la seva manca d’habilitats i competències per gestionar adequadament un centre públic d’educació secundària. El nostre mitjà s’ha posat en contacte amb l’institut per recollir l’opinió del director del centre, però a hores d’ara encara no hem pogut rebre resposta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: