Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

David Monteagudo presenta ‘Anta’, una distopia sobre una civilització aparentment perfecta

L’escriptor vilafranquí David Monteagudo presentarà el dimarts vinent, 16 d’abril, a dos quarts de vuit del vespre a la sala d’actes de l’Escorxador, la novel·la Anta.

Amb aquesta obra es va proclamar guanyador del I premi Pedro Carbonell Castillero de Fantasia i Ciència Ficció. La presentació, organitzada conjuntament per l’editorial i La Cultural Llibreria, consistirà en una conversa entre l’autor i el doctor en Llingüística i escriptor vilafranquí, José Matas.

Anta és una inquietant distòpia que mostra una civilització, la dels aridians, que ha aconseguit mantenir-se pura, sense barreja de cap mena, amb altres éssers humans. La formen uns deu milions d’individus que viuen, tots ells, en un edifici gegantí que es manté en continu moviment. A desgrat de tots els esforços, en aquesta civilització aparentment monolítica, també hi ha heretges i dissidents. Ara, allò que realment posarà a prova la coherència interna d’aquest model de civilització és la presència d’un antropòleg a qui se li ha encomanat la missió d’infiltrar-se en aquest edifici.

Des del seu debut amb Fin al 2009 i amb una desena de títols publicats, David Monteagudo s’ha consolidat com un escriptor capaç d’afrontar amb la mateixa solvència novel·les fantàstiques, relats de ciència-ficció o articles sobre la vida quotidiana. Anta és la segona novel·la de l’autor vilafranquí que es publica enguany, després de la publicació per Voliana edicions d’Invasió, la versió catalana de la novel·la publicada per Candaya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: