Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació de Viticultors i Revolta Pagesa, demanen una tarifa d’aigua d’ús agrícola

Reclamen que les empreses subministradores d’aigua a la comarca, i als ajuntaments, que prenguin aquesta mesura per ajudar a suportar uns costos de producció que cada cop s’enfilen més.

Davant el moment actual de sequera que ja fa més de tres anys que dura, des de l’Associació de Viticultors del Penedès, i juntament amb Revolta Pagesa, engeguen una campanya per demanar a les companyies distribuïdores d’aigua al Penedès una tarifa d’ús d’aigua amb destí agrícola que sigui bonificada.

Josep Anton Vendrell, president de l’Associació de Viticultors del Penedès, apunta que aquesta mesura ja existeix en altres punts de Catalunya i que ajuda a reduir els costos en les explotacions agràries en un moment complicat per el sector.

Aquesta demanda impulsada per l’Associació de Viticultors i per Revolta Pagesa Penedès, pretén assolir un preu per l’aigua que sigui assumible pels viticultors i ramaders, que serveixi per cobrir les necessitats més bàsiques de l’explotació, com poden ser ensulfatar, ensofrar, neteja de remolcs, plantació de ceps, neteja de granges, abeurar el bestiar. Josep Anton Vendrell remarca que fins ara moltes d’aquestes tasques es feien usant aigua de pous propis de les finques, però que ara ja estan secs.

Vendrell remarca que en cap cas es busca promoure el reg, perquè això implica un tipus d’infraestructura que ara per ara no està a l’abast.

Des de l’Associació de Viticultors del Penedès i des de Revolta Pagesa Penedès no entenen que amb el pes que té la viticultura i la Ramaderia al Penedès, encara no s’hagi treballat per tal d’assolir aquesta tarifa bonificada i, per tant, han pres la iniciativa i s’estan adreçant a tots el Ajuntaments dels municipis i a les diferents companyies d’aigua per tal de cercar solucions a aquest problema.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: