Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La mirada crítica en el context de l’actual crisi ecosocial arriba amb ‘Petromasculinitats’

L’exposició pretén mostrar l’evidència d’una emergència climàtica que reclama mesures urgents.

En el marc del festival Vilapensa s’ha inaugurat l’exposició ‘Petromasculinitats’, al Claustre dels Trinitaris, una producció del Bolit – Centre d’Art Contemporani de Girona i organitzada pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

L’exposició pretén mostrar l’evidència d’una emergència climàtica que reclama mesures urgents, un sistema econòmic dependent dels combustibles fòssils abocat al col·lapse i una comprensió històricament hegemònica de la masculinitat basada en l’autoritarisme que cada vegada mostra més signes de fragilitat.

L’exposició vol posar paraules, imatges i sons a la noció de petromasculinitat i presentar-la com una mirada crítica que resulta molt útil i oportuna en el context de l’actual crisi ecosocial.

Inclou els projectes ‘Petrotuning’, de Cabosanroque, ‘Petrofanatics’, d’Andrés Hispano i Félix Pérez-Hita i ‘Petro-masculinity’, de Cara Dagget.

L’exposició es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 21 d’abril en horari de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h. Dissabte 6 d’abril a les 19 h hi haurà una visita comentada i dijous 11 d’abril, a les 19h, a l’Auditori de Vinseum hi haurà el col·loqui Imaginaris fòssils i petromasculinitats, entre el comissari de l’exposició, Arnau Horta, i Jaime Vindel doctor en Història de l’Art i màster en Filosofia y Ciències Socials.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: