Divendres, 1 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca s’omplirà de Carnaval del 8 al 16 de febrer, per rebre el XXIè Rei Carnestoltes

La Comissió de Carnaval, fent treball en xarxa amb diferents agents i entitats, ha preparat una programació festiva, amb 12 actes adreçats a tots els públics i que tenen com a fil conductor el temps.

La presentació del Carnaval vilafranquí va tenir lloc aquest dilluns a l’Escorxador amb la presència de la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, que va agrair la tasca d’una comissió que tira endavant un total de 12 actes amb el suport del Servei de Cultura de l’Ajuntament.

La regidora va voler recordar per començar que aquest any des de l’Ajuntament s’han sumat a la proposta d’un carnaval lliure de músiques sexistes.

El tret de sortida serà dijous 8 de febrer, a les 7 de la tarda amb l’Arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes XXIè i I de Vilafranca a la plaça de la Verema. D’allà la comitiva anirà cap a la plaça de la Vila per prendre l’Ajuntament i fer el pregó que donarà inici oficial al Carnaval 2024. També es podrà menjar botifarra d’ou.

El mateix dijous a 2/4 d’11 de la nit, Cal Bolet acollirà la projecció i entrega de premis del Curtnaval, el concurs de Curtmetratges del Carnaval. Es podran veure un total de 9 curtmetratges fets a partir de la paraula clau ‘temps’.

Divendres 9 de febrer la gresca continua amb l’Escorreguda de bars. A partir de les 8 del vespre al pati de l’Escorxador es vendran els tiquets al preu de 10 €, amb entrepà i cinc consumicions, acabant amb un ball de gala al mateix Escorxador.

El dissabte 10 de febrer, a les 12 del migdia el Rei Carnestoltes i la seva Cort faran les tradicionals Matinades al Mercat acompanyats de la Banda de l’EMM M Dolors Calvet. Paral·lelament, a 2/4 d’1 del migdia començarà un vermut electrònic amb DJ Hurtu.

A la tarda arriba el torn dels més petits. A les 5 de la tarda, a la plaça de la vila inici del Carnaval Infantil amb la sorollosa Despertada del Rei Carnestoltes amb la batukada de l’EMM M Dolors Calvet. A continuació cercavila rua a peu pels carrers del centre fins a la plaça Jaume I. Aquest any es manté també la curda d’andròmines que ja es va fer l’any passat. Des de la Comissió de Carnaval ho explica Jan Rodríguez.

Dilluns 12 de febrer arriba una de les novetats d’enguany, amb una sessió de cinema familiar a les 12 del migdia.

Dimarts 13 i dimecres 14 de febrer a la tarda s’instal·larà la capella ardent a la plaça de la vila per vetllar al Rei Carnestoltes. El dimecres a les 7 de la tarda sortirà el seguici fúnebre de la plaça de la Vila en direcció al parc Tívoli.

Els actes del Carnaval 2024 finalitzaran divendres 16 de febrer amb la tradicional rua de carrosses i comparses que començarà a 2/4 de 9 del vespre des de l’avinguda Tarragona cantonada carrer de Moja. S’han inscrit un total de 27 carrosses i 4 comparses.

En acabar la rua, festa final de Carnaval a la rambla de Sant Francesc amb PD Jordi Rivas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: