Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca planteja unes inversions d’uns tres milions i mig d’euros

Aquest dilluns al vespre s’ha fet la sessió d’audiència pública per presentar el pressupost que es porta a aprovació en el Ple municipal d’aquest dimarts.

Un pressupost consolidat 67 milions 660 mil euros, dels quals 57 milions corresponen a l’Entitat de l’Ajuntament i els 10 milions restants es reparteixen entre les deferents societats o fundacions municipals. L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, i la regidora d’Hisenda, Lourdes Sánchez, van donar detall de la distribució del pressupost en un saló de sessions amb més públic que mai, amb presència dels regidors d’ERC.

Romero va assenyalar que les ordenences marquen uns ingressos calculats en l’IPC, però que hi ha algunes despeses que aniran per sobre d’aquesta xifra. Aquest ha estat un primer condicionant a l’hora de confeccionar el pressupost. També s’ha volgut fer un pressupost sense augmentar l’endeutament, que es troba en la franja baixa, i assegurant el manteniment dels serveis municipals, amb una plantella que supera els 500 treballadors. Amb aquestes premisses el govern va iniciar converses amb tots els grups municipals. Romero agraia la disposició d’arribar a acords d’ERC, VeC i la CUP.

Per la seva banda Lourdes Sánchez explicava que es preveu un capítol de tranferències amb una aportació de 19M€, principalment de l’Estat amb un increment del 16% i també de la Generalitat amb un augment del 6%.

El pressupost encara no recull l’aportació de la Diputació, que està epndent de concretar.
En quan a les despeses s’incrementen les partides d’Acció Social i Gent Gran, de Seguretat i Ordre públic, d’Igualtat o de Suport al Comerç. Sánchez també destaca l’increment en polítiques d’habitatge.

Per la seva banda l’alcalde feia referència també al capítol d’inversions. Plantejades amb una visió plurianual i sota els criteris de reutilitzar, renovar i rehabilitar. Per exemple amb la nau del Carrer del Comerç, per encabir una nova biblioetca, també per plantejar nous projectes per l’Antic Hospital i el Mercat de la Carn, un estudi del futur de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i inversons també en eficiència energètica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: