Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El fons de Can Llopart de les Alzines ingressa a l’arxiu municipal de Sant Sadurní

El fons de Can Llopart de les Alzines ingressa a l’arxiu municipal de Sant Sadurní

Els gairebé 500 documents que constitueixen el fons són de gran interès històric i cultural. La família els ha cedit amb l’objectiu de garantir la seva preservació i divulgació.

El passat mes de novembre es va formalitzar amb Sadurní Monserrat Gassó la cessió de l’ingrés a l’Arxiu Municipal de Sant Sadurní de tot un conjunt de documents testimoni de la vida familiar i patrimonial a l’entorn de la masia de Can Llopart de les Alzines, considerats de gran interès pel seu valor històric i cultural, i cedits amb l’objectiu de garantir la seva preservació i divulgació.

Els gairebé 500 documents que constitueixen el fons, tenen un abast cronològic que va des de finals del segle XV al segle XX i són de tipologia diversa. Escriptures, testaments, capítols matrimonials, pagaments, compra venda de propietats, cartes, dietaris, llibretes o pergamins, que permeten conèixer diferents aspectes de la vida familiar i la gestió patrimonial de la masia sadurninenca al llarg del temps.

Aquest conjunt de documents han estat la principal font d’informació del context i la història en la que es basa la novel·la ‘Les 21 madones de Can Llopart de les Alzines’, escrita per la sadurninenca Elisabet Font. Ella ha estat la persona que ha realitzat totes les gestions per fer possible l’ingrés del fons documental a l’Arxiu.

A primers de desembre es va realitzar la presentació de la novel·la a la Biblioteca Bosch de Noya, on per part de l’Arxiu Municipal es va fer conèixer que la documentació del Fons de Can Llopart de les Alzines ja és a l’arxiu i a disposició de tothom que tingui interès en consultar-la.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: