Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació lliura l’estudi de provisió de banda ampla a Sant Pere de Riudebitlles

Aquest municipi de l’Alt Penedès ha rebut aquest estudi conjuntament amb els de Lluçà, Mura i Sant Quirze Safaja; amb la voluntat d’ajudar a impulsar la connectivitat d’alta velocitat al territori.

Aquests estudis proposen l’estratègia de planificació del desplegament de les infraestructures de telecomunicacions en aquests municipis, d’acord amb els interessos de connectivitat dels ajuntaments i tenint en compte el marc regulador vigent.

Els estudis de provisió de banda ampla són un instrument essencial per a municipis de fins a 50.000 habitants perquè defineixen una estratègia que permet a l’ajuntament governar, de forma coherent i ordenada, el desplegament de les infraestructures de telecomunicacions en el seu municipi, prioritzant equipaments públics, polígons industrials, nous sectors de planejament i elements que facilitin la implementació de serveis smart city.

Estendre la connectivitat d’alta velocitat arreu del territori és una de les actuacions prioritàries de la Diputació, ja que les infraestructures de telecomunicacions promouen la cohesió territorial, la competitivitat econòmica dels municipis i el benestar dels seus habitants. La digitalització del territori només es pot garantir amb la connectivitat i l’accés als serveis de banda ampla de tots els municipis.

La Diputació elabora els estudis de provisió de banda ampla en col·laboració amb el Consorci Localret.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: