Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Mossos recuperen una creu robada de l’església de Sant Martí Sarroca fa 40 anys

Mossos de la Unitat de Patrimoni Històric recuperen diversos manuscrits procedents d’una col·lecció particular que els venia a través de webs especialitzades de compravenda d’antiguitats per Internet.

Entre aquests documents hi havia un manuscrit teatral d’interès històric, titulat A la Virgen de Montserrat Acto o Comedia compuesta por el muy Reverendo P.Valentín Céspedes. La recuperació d’aquest exemplar s’emmarca en una investigació centrada en el ciberpatrullatge a la xarxa que ha permès recuperar un total 28 documents que han estat considerats de domini públic i han estat dipositats als llocs que corresponia per a la seva conservació, custòdia i difusió.
Paral·lelament a aquesta investigació, els agents han recuperat una creu processionària gòtica del segle XVI que havia estat sostreta l’any 1981 de l’església de Sant Martí Sarroca. Els investigadors van tenir coneixement a través del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat que s’estava organitzant una subhasta on s’exposaria aquesta peça d’alt valor històric i artístic. La intervenció dels Mossos d’Esquadra va permetre obtenir la creu uns dies abans que es dues a terme la subhasta i retornar-la el passat 10 de novembre al Bisbat per a la seva protecció i recuperació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: