Dimecres, 29 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop d’un centenar de metges i metgesses es reuneixen per fer un reconeixement a la professió

En el transcurs de l’acte es va donar a conèixer el treball guanyador de la 5a edició del Premi Dra. Gueraula de Codines i també es va dur a terme la presentació del llibre ‘Francesca de Barcelona’

La Junta comarcal de l’Alt Penedès del Col·legi de Metges de Barcelona va organitzar divendres al vespre al Fòrum Berger de Balaguer de Vilafranca l’acte de la professió mèdica, que va ser un punt de trobada per a tots els metges i metgesses que viuen o treballen a la comarca i que va tenir un caràcter professional per intercanviar experiències, però també lúdic per fer un reconeixement a una professió que vol ser pròxima a la ciutadania.

El president del Col.legi de Metges, Jaume Padrós, va formar part de l’acte en reconeixement d’un sector que, segons apunta, gràcies a la pandèmia s’ha entès que cal cuidar.

En el transcurs de l’acte es va donar a conèixer el treball guanyador de la 5a edició del Premi Dra. Gueraula de Codines, que ha estat ‘Telehealth model versus in-person standard care for persons with type 1diabetes treated with multiple daily injections: an open-label randomized controlled trial’, de Silvia Ballesta, metgessa adjunta del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès (Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf). D’altra banda, es va atorgar un accèssit pel treball ‘Agresiones laborales en los centros de atención primaria: Utilidad de los métodos de notificación’, de José Alberto Domínguez, metge resident en Medicina Familiar i Comunitària del CAP Vilafranca Nord (Institut Català de la Salut).

També es va dur a terme la presentació del llibre ‘Francesca de Barcelona’, escrit per Laia Perarnau, per la clara vinculació existent entre les dues dones protagonistes, que van ser de les primeres en poder exercir la medicina en la Catalunya de l’Edat Mitjana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: