Diumenge, 3 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Pro Vegueria insisteix davant el Consell Comarcal en defensar l’eix transversal ferroviari

Pro Vegueria insisteix davant el Consell Comarcal en defensar l’eix transversal ferroviari

L’entitat Pro Vegueria Penedès remarca que la posada en marxa del corredor Mediterrani, i l’augment del pas de trens de mercaderies, acabarà perjudicant encara més els usuaris de la R4.

A primers de novembre una delegació de Pro Vegueria es va entrevistar amb el President del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, en un moment en que la Generalitat està activant la tramitació del Pla Territorial de la Vegueria Penedès. Els membres de l’entitat van descriure la pèssima situació en que es troba la línia R4, a causa de la preparació per donar servei a les Mercaderies del Corredor Mediterrani, i la problemàtica que es viurà quan s’acabin les obres actuals i comencin a passar nombrosos trens de 750 mts. de llarg.

Per això des de PVP s’aposta per fer una nova línia de tren, ja prevista per la Generalitat en el 2010, que enllaci els Corredors de Mercaderies Central i Mediterrani cap a les Terres de Lleida, doni servei a Igualada i en una primera fase enllaci amb Barcelona i la línia de Mercaderies cap a França. Aquesta solució evitaria sobrecarregar la zona costanera de Tarragona, mantindria el servei prioritari per passatgers a la R4 i donaria servei de qualitat a comarca de l’Anoia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: