Dissabte, 2 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Setmana de la Prevenció de Residus a Vilafranca se centra en la proximitat

Entre el 18 i el 26 de novembre s’estan fent diferents activitats a la vila per conscienciar sobre la importància de prevenir els residus.

Comprar als comerços de proximitat, mercats i petites botigues genera fins a un 70% menys de residus, i les emissions de CO2 es redueixen a més de la meitat, segons un estudi de l’Agència Catalana de Consum i la Fundació per a la Prevenció dels residus.

Amb l’objectiu de reduir els residus generats se celebra a tot Europa la Setmana de Prevenció de Residus que, sota el lema ‘No t’emboliquis’, aquest any posa l’èmfasi en la importància de reduir els envasos.

A Vilafranca, la campanya està comptant amb diferents activitats, algunes de les quals han tingut com a escenari el mercat de Sant Salvador.

El regidor de Transició Ecològica, Miquel Medialdea, posa èmfasi en tot el que estalviem de residus fent compra de proximitat.

La compra de proximitat possibilita la compra a granel, ajustant-la a la quantitat que necessitem, la qual cosa genera menys residus, i alhora afavoreix consumir productes de temporada, del territori i cuinar plats més naturals i saludables.

Més informació aquí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: