Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La penedesenca Muriel Villanueva cocrearà una novel·la amb milers d’estudiants de tot el món

L’escriptora Muriel Villanueva, resident a Sant Quintí de Mediona, està creant una novel·la a través de la plataforma Fiction Express.

Completament digital, el mètode de Fiction Express consisteix a connectar els lectors amb autors professionals a través del fòrum interactiu i un sistema de votacions per continuar l’argument d’una obra. La plataforma, present a més de 350 escoles catalanes i a més de 9.000 a tot el món, vol afermar l’hàbit lector en els estudiants i millorar la seva competència lingüística treballant la llengua de manera integral. Amb seu a Barcelona, llança 9 llibres originals, tres en català, tres en castellà i tres en anglès, cada dos mesos pels estudiants dels centres que utilitzen Fiction Express.
El primer capítol de la novel·la que escriu l’autora penedesenca, anomenada ‘La carta’, va sortir el passat 3 de novembre. Durant 4 setmanes, cada divendres es publicarà un nou capítol en base a la continuació que votin els lectors.
Muriel Villanueva ens explica la dinàmica de funcionament creatiu.
A banda de votar una de les tres opcions de continuïtat de la història els alumnes-lectors també interactuen amb l’autor a través d’un fòrum.
Al fòrum s’hi aplega una allau de missatges que fan despertar a l’autora idees per l’evolució de la història.
El llibre que està escrivint en aquests moments explica la història de l’Emma, una noia tímida, responsable i compromesa que prefereix passar desapercebuda, però la candidatura d’Adrián, un noi masclista i irresponsable, com a representant del consell escolar la remou per dins. El seu pare li entrega una carta que la neboda de la sufragista Clara Campoamor va escriure a la seva besàvia. Així arranca la història per saber si aconseguirà aquesta carta impulsar a l’Emma a lluitar pel que considera just.
Muriel Villanueva és una autora prolífica i ha guanyat multitud de premis, entre els quals destaquen el Premi Llibreter 2020 per ‘Dunes’ i el Premi Atrapallibres 2019 amb ‘El refugi del Tarek’, entre d’altres.
A Fiction Express, ‘La carta’ serà la seva novena obra. A la plataforma hi han participat altres autors catalans com Francesc Miralles o Jordi Sierra i Fabra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: