Dimecres, 6 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Sadurní torna a commemorar el Dia del dol gestacional, neonatal i perinatal

Sant Sadurní torna a commemorar el Dia del dol gestacional, neonatal i perinatal

Aquest diumenge, coincidint amb la jornada internacional, es va celebrar un emotiu acte a l’Espai del record, inaugurat l’any passat

El grup de famílies, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní, va organitzar aquest diumenge un emotiu acte de record i acompanyament a les parelles i famílies que han patit la pèrdua d’un nadó, coincidint amb el Dia Internacional del Dol gestacional, neonatal i perinatal.

La regidora d’Igualtat, Laia Albiol, i l’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, acompanyats per diversos regidors i regidores del consistori, van participar en aquest acte per reivindicar l’acompanyament que les institucions han de prestar en aquestes experiències que pateixen moltes persones i famílies, i la necessitat de poder conviure i reconèixer el dol d’aquestes prematures vides que ja no hi són.

La commemoració es va dur a terme a l’Espai del Record, que es va estrenar l’any passat coincidint amb el Dia internacional del dol gestacional, i que està ubicat sobre el monticle a la zona nova del cementiri municipal, presidit per l’escultura d’un cep. També van prendre la veu una representant de les famílies, que va fer la lectura d’un conte, i la infermera de l’àrea de nounats de l’Hospital Sant Joan de Déu, Clàudia Alonso, que va reclamar més drets i canvis legals per protegir a les famílies que es troben en aquestes situacions. La jove sadurninenca Pina Pintado va interpretar diverses cançons durant l’acte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: