Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

No a la MAT alerta d’una nova planifació que afecta el territori

El Ministeri per a la Transició Ecològica treu una proposta d’actualització del Plan nacional integrado de energía y clima que genera preocupació.

Des de les plataformes i associacions en defensa dels territoris, com la Plataforma No a la MAT Alt Penedès, qüestionen el model poc democràtic amb el qual s’estan plantejant les polítiques i estratègies que posen en perill el futur de les zones rurals a tot l’estat. Amb processos de participació ciutadana oberts únicament durant els 2 mesos centrals de l’estiu.
Novament al mig de l’estiu, i gairebé sense publicitat, més enllà dels butlletins oficials o les seves pròpies xarxes socials, el Ministeri per a la Transició Ecològica, intenta colar, sense que se n’assabentin els ciutadans, les polítiques i mesures que regiran durant els propers anys la implementació del model del sistema energètic centralitzat amb l’actualització del Pla nacional integrat d’energia i clima.
Segons un comunicat de la Plataforma, es tracta d’una estratègia que ara amenaça d’agreujar-se i que continua provocant el caos a les administracions competents, davant les tramitacions de macro plantes industrials de renovables que força, principalment a les persones que habiten el medi rural, a haver d’analitzar-les i presentar esmenes a marxes forçades, utilitzant les poques eines disponibles per a la ciutadania.
Des de les plataformes i entitats que defensen el territori han traslladat
a l’administració propostes alternatives que defensen un model energètic
diversificat, que posi en el centre a les persones, al territori, a la biodiversitat. Per aquesta raó demanen al Ministeri acollir-se al dret de petició que estableix la Constitució Espanyola, que informi i escolti a la ciutadania, i actuï en conseqüència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: