Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Marta Casas serà la directora del nou projecte formatiu de teatre del Casal

L’escola de teatre de l’entitat busca un nou impuls per professionalitzar l’oferta formativa d’arts escèniques al Penedès.

La penedesenca Marta Casas serà la directora del nou projecte formatiu, per la seva àmplia formació i experiència professional. Casas, nascuda a Sant Celoni i resident a Vilobí, ha estudiat Art Dramàtic al Col·legi del Teatre i té un postgrau en Dansa Moviment Teatre a la Universitat Autònoma i un postgrau en Teatre Educació a l’Institut del Teatre. A més, també ha rebut formació en trapezi i tela aèria, contorsionisme, cinema i dansa; ha dirigit, escrit i coordinat obres de disciplines molt diverses, i
compta amb una llarga trajectòria en l’àmbit de la formació teatral. En aquest sentit, forma part de l’equip directiu de l’Escola Municipal de Música i Teatre de Sant Celoni, ha estat formadora del grup Il·lusionistes, de persones amb perfils de diversitat funcional, ha coordinat i dirigit nombrosos projectes de dansa i teatre, ha treballat com a ballarina i actriu i ha fundat l’Associació DesdelCos i la Companyia Gestacions, entre altres. A més, és educadora social i en finalitzar la carrera va viatjar a Amèrica Llatina on coordinava un projecte d’alfabetització d’adults, i posteriorment es va
interessar per metodologies teatrals d’Augusto Boal i Teatre de l’Oprimit.

Ella creu en el teatre com a eina pedagògica de transformació personal i social i considera que Vilafranca necessita una Escola d’Arts Escèniques amb un projecte pedagògic ambiciós.

Casas vol captar mirades diferents i explica quines són les novetats que hi haurà a l’escola.

Amb motiu del vintè aniversari de l’escola de teatre del Casal, fundada el 2003 per Rosa Florido i Rosa Gonzales, la Junta del Casal – Societat La Principal va decidir donar un nou impuls al projecte amb l’objectiu de professionalitzar-lo i fer-lo un referent de les arts escèniques al territori. Marta Casas, sota la nova direcció, vol crear sinèrgies aprofitant el paraigues del Casal.

L’Escola de Teatre del Casal iniciarà la nova etapa el proper mes de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: