Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pro Sanitat Pública diu que a primària de Vilafranca falten un 30% de metges i infermeres

Des del Departament de Salut han declinat parlar davant les càmeres però han explicat que «la captació de professionals és un dels reptes prioritaris millorant les condicions de treball»

Fins al 2026 es jubilaran el 20% de tots els metges en actiu, segons el col·legi de metges de Catalunya. A més, l’adjudicació de places de Metges Interns Residents va tancar amb 36 places vacants a Catalunya en Medicina Familiar i Comunitària.

Per tal d’exigir una millora de la situació, el grup Pro Sanitat Pública de Vilafranca va organitzar aquest cap de setmana un dinar i un col.loqui que va anar a càrrec de Marea Blanca, la plataforma de defensa de la sanitat pública a nivell català.

A més apunta que un altre motiu de la falta de metges és la precarització dels professionals. També des de Marea Blanca Maria Jesus Montesdeoca posa sobre la taula els problemes a l’atenció primària.

Des de Pro Sanitat Pública tenen calculat el número de professionals que faltarien a Vilafranca.

Des del Consorci Sanitari el seu president, Jordi Cuyàs afirma que la situació per ara està controlada però reconeix que pot arribar a ser un problema.

Cuyàs assegura que amb la fusió de l’Alt Penedès i el Garraf, el Consorci atrau a més professionals ja que pot oferir unitats mèdiques més importants. Per la seva banda, la vilafranquina Beatriz Reina explica un problema que s’ha trobat amb oftalmologia i també es queixa de la manca de metges a atenció primària

Per tot plegat de Pro Sanitat Pública no es descarta convocar mobilitzacions per denunciar l’estat actual de la sanitat pública.

Des del Departament de Salut han declinat parlar davant les càmeres però han explicat que «la captació de professionals és un dels reptes prioritaris millorant les condicions de treball» i «asseguren que tant als centres d’atenció primària de l’Alt Penedès com a l’Hospital Comarcal tenen ara mateix una cobertura suficient de metges».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: