Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds deixen en intent desmuntat la torre de nou amb folre i manilles a Altafulla

Els Verds van completar el 4d9f i el 7d8, a banda d’un 3d9f molt compacte que mira clarament cap a un pis més

Els Castellers de Vilafranca van tenir dissabte a la tarda diada important a Altafulla amb el primer cara a cara amb la Colla Vella quan faltava un mes i mig per Sant Fèlix. Al costat dels verds i dels rosats hi actuaven els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla.

Els vilafranquins tenien la torre de nou amb folre i manilles com a principal objectiu, tot i que no van decidir provar-la fins a tercera ronda, després d’haver descarregat un bon quatre de nou amb folre i un tres de nou amb folre molt compacte que mira claríssimament cap a un pis més. La torre de nou va pujar amb bones mides i, tot i patir alguna batzegada, no va perillar de forma clara en cap moment. Tot i així la canalla, quan era gairebé tota dalt, no ho va veure clar i va decidir baixar. Cal destacar que la nit anterior, a l’assaig, la colla havia caigut quan l’enxaneta travessava la torre de vuit amb el folre a terra i les manilles a sobre.

Després d’aquest entrebanc, els Verds van decidir tancar l’actuació amb el set de vuit i no van fer pilar de mèrit ja que un dels seus membres no va poder assistir a l’actuació.

D’entre els molts altres castells de la jornada cal mencionar el pilar de 8 amb folre i manilles carregat per la Colla Vella, que va caure quan sortia la sisena i es va trencar a nivell de manilles, que feia estona que patien excessivament. Cal destacar que la plaça del Pou d’Altafulla no veu descarregat aquest espadat des del 1858.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: