Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds deixen en intent desmuntat la torre de nou amb folre i manilles a Altafulla

Els Verds van completar el 4d9f i el 7d8, a banda d’un 3d9f molt compacte que mira clarament cap a un pis més

Els Castellers de Vilafranca van tenir dissabte a la tarda diada important a Altafulla amb el primer cara a cara amb la Colla Vella quan faltava un mes i mig per Sant Fèlix. Al costat dels verds i dels rosats hi actuaven els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla.

Els vilafranquins tenien la torre de nou amb folre i manilles com a principal objectiu, tot i que no van decidir provar-la fins a tercera ronda, després d’haver descarregat un bon quatre de nou amb folre i un tres de nou amb folre molt compacte que mira claríssimament cap a un pis més. La torre de nou va pujar amb bones mides i, tot i patir alguna batzegada, no va perillar de forma clara en cap moment. Tot i així la canalla, quan era gairebé tota dalt, no ho va veure clar i va decidir baixar. Cal destacar que la nit anterior, a l’assaig, la colla havia caigut quan l’enxaneta travessava la torre de vuit amb el folre a terra i les manilles a sobre.

Després d’aquest entrebanc, els Verds van decidir tancar l’actuació amb el set de vuit i no van fer pilar de mèrit ja que un dels seus membres no va poder assistir a l’actuació.

D’entre els molts altres castells de la jornada cal mencionar el pilar de 8 amb folre i manilles carregat per la Colla Vella, que va caure quan sortia la sisena i es va trencar a nivell de manilles, que feia estona que patien excessivament. Cal destacar que la plaça del Pou d’Altafulla no veu descarregat aquest espadat des del 1858.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: