Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament presenta una Guia de Llenguatge Inclusiu per a una comunicació en clau no sexista

La regidoria d’Igualtat, Montse Arroyo, ha presentat la nova ‘Guia de Llenguatge Inclusiu’ per evitar discriminacions i la invisibilització de les dones i de les persones no binàries.

L’elaboració de la guia parteix tant del Pla d’igualtat intern de l’Ajuntament de Vilafranca, com del III Pla d’igualtat de gènere adreçat a la ciutadania, on es recull que l’Ajuntament ha de garantir i assegurar la comunicació en clau no sexista per tal d’evitar qualsevol mena de discriminació per raó de gènere. L’ús del llenguatge és una mostra de la societat on convivim, amb el qual ens comuniquem i transmetem els nostres valors, creences, estereotips i prejudicis. La societat ha estat tradicionalment patriarcal i androcèntrica. Això provoca que en moltes ocasions directament s’utilitzi el masculí genèric com a norma. Aquest fet provoca la invisibilització de les dones i de les persones no binàries, excloent-les del discurs i de la seva pròpia existència.

La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, destaca que s’ha fet un treball molt participatiu i que s’ha buscat que sigui una eina útil.

Arroyo, ha explicat que la Guia vol ser un instrument de treball i de consulta eficaç i àgil.

En el document s’expliquen conceptes clau per entendre la importància de l’ús d’un llenguatge no sexista i continua amb un llistat de recursos lingüístics que poden ajudar en aquest objectiu. A banda del llenguatge oral i escrit, s’ha dedicat un apartat a llenguatges igual d’importants, com són el visual i el no verbal. La guia es clou amb una secció on es poden trobar reflexions i recomanacions sobre paraules i expressions referents a diversos col·lectius i que són habituals en el nostre dia a dia, però gens inclusives. Tots els continguts van acompanyats d’exemples pràctics, així com d’il·lustracions per reforçar la pedagogia i l’accessibilitat.

La ‘Guia de Llenguatge Inclusiu’ es farà arribar a tots els serveis municipals, i també es podrà trobar al Servei d’Igualtat (pl. Penedès, 3, 2a planta) i telemàticament en l’apartat d’Igualtat del web municipal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: