Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les xerrades Musicveu aborden el càncer infantil per reivindicar recursos

En paral·lel al festival, Pinnae ha organitzat les anomenades xerrades Musicveu amb l’objectiu d’abordar aspectes relacionats amb el càncer infantil des de diferents perspectives.

El Festival Solidari Musicveu de la Fundació Pinnae s’està celebrant aquest any en benefici de la Fundació Amics Joan Petit – Nens amb càncer. En paral·lel al festival, Pinnae ha organitzat les anomenades xerrades Musicveu amb l’objectiu d’abordar aspectes relacionats amb el càncer infantil des de diferents perspectives i la voluntat de reivindicar recursos per a la investigació. La primera xerrada estava protagonitzada precisament pels investigadors Josep Roma i Miquel Segura i posava el focus sobre la necessitat de ser conscients que els tipus de càncer que afecten els més petits són diferents als dels adults.

Josep Roma és l’investigador principal del grup de sarcomes de la Vall d’Hebron Institut de Recerca.

Roma explica que, tot i que la ciència va avançant i això es tradueix en la millora de l’índex de supervivència, la investigació sobre el càncer infantil no obté tants recursos com el càncer adult.

En la mateixa línia s’expressava el doctor Miquel Segura, cap del laboratori de tumors neurals del Grup de Recerca Translacional en el Càncer en la infància i adolescència de la Vall d’Hebron Institut de Recerca.

Les properes xerrades tindran lloc el divendres 5 de maig, amb la coordinadora d’oncologia pediàtrica de l’Hospital de Sant Pau Núria Pardo i la responsable d’hematooncologia pediàtrica del Parc Taulí Montserrat Melo, i 2 de juny, amb la metgessa especialista en nutrició Antonieta Barahona.
L’objectiu d’aquestes conferències és acostar la realitat mèdica i humana a tot el teixit social per fomentar la sensibilització envers el coneixement d’aquesta malaltia a la societat en general.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: