Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Junts Vilafranca aposta per la tolerància zero davant les ocupacions conflictives

Consideren que cal agilitar les accions que es poden fer des de l’administració per lluitar contra les ocupacions il·legals, que l’any passat a Vilafranca van arribar a les 108.

Aureli Ruiz ha explicat que el 2022 a Vilafranca es van denunciar 108 ocupacions conflictives, que han tingut una afectació sobre uns 2.800 veïns. Des de Junts aposten per una tolerància zero davant aquestes situacions i volen crear un equip multidisciplinari de tots els serveis municipals per tal d’actuar de manera ràpida davant d’una ocupació d’aquestes característiques. Per fer-ho, apunta Ruiz, cal també la col·laboració dels veïns.

L’actual marc legal ja permet algunes accions més àgils per part dels ajuntaments, però cal sempre que hi hagi col·laboració de la ciutadania i els propietaris dels habitatges ocupats. Ruiz ha apuntat també que pràcticament la meitat del 108 casos registrats l’any passat ja van camí de solucionar-se.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: