Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Sadurní presenta el pla director del paisatge urbà del centre històric

Sant Sadurní presenta el pla director del paisatge urbà del centre històric

Aquesta eina de planificació estableix els criteris per a la remodelació i reordenació del nucli urbà.

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha presentat el pla director per a la recuperació del paisatge urbà del centre històric, una eina de planificació i ordenació que proposa els paràmetres i criteris que ha de seguir la reurbanització i remodelació de les artèries i carrers principals del nucli urbà.

Els objectius passen per una millora i embelliment de l’eix comercial del centre, harmonitzant i donant una continuïtat estètica i paisatgística a la trama urbana, fomentar la pacificació d’algunes vies, la recuperació de l’espai públic i ampliar als espais de vegetació.

El pla director proposa una unificació del paviment de tots aquests carrers i estableix unes característiques comunes per a les vies, establint tipologies segons l’amplada, i apostant per la plataforma única. S’estructura en tres fases, la primera se centra en l’eix comercial, la creació de nous espais verds i millora de la pacificació. Una segona que inclou la renovació de la resta de carrers, i una tercera que abordaria la unificació de tot el centre històric.

Durant els propers mesos s’avançarà en la redacció del projecte executiu de diverses propostes de la primera fase i es preveu que l’any vinent es duran a terme ja algunes de les actuacions pilot descrites al pla, com al carrer Raval, on s’incorporarien uns parterres vegetals i unes zones d’estada, i una millor definició de la zona de vianants i la de pas de vehicles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: